Telefoon Bel ons: 0172 50 7176 Email: secretariaat@leimuidenduurzaam.nl
Meerewijck 62 2451 XD Leimuiden
voor bewoners door bewoners

Projecten

Nieuwsbrieven Periodiek wordt een Nieuwsbrief verstuurd naar geregistreerde belangstellenden en werkrelaties van Leimuiden Duurzaam. Nieuwe ontwikkelingen, komende gbeurtenissen, oproepen en resultaten worden vermeld. Heeft u vragen of nieuwtjes laat het ons weten! Lees onze Nieuwsbrieven nogmaals!
Website Leimuiden Duurzaam onderhoud naar beste kunnen deze Website als informatie-punt. Ziet u ‘missers’ laat het weten. Heeft u zin om te helpen bij het onderhouden van de website, kom langs!
Nieuwsbrief 1 Nieuwsbrief 1 Nieuwsbrief 2 Nieuwsbrief 2 Nieuwsbrief 3 Nieuwsbrief 3 Nieuwsbrief 5 Nieuwsbrief 5 Nieuwsbrief 4 Nieuwsbrief 4 Nieuwsbrief 7 Nieuwsbrief 7 Nieuwsbrief 8 Nieuwsbrief 8 Nieuwsbrief 6 Nieuwsbrief 6 Nieuwsbrief 13 Nieuwsbrief 13 Nieuwsbrief 9 Nieuwsbrief 9 Nieuwsbrief 12 Nieuwsbrief 12 Nieuwsbrief 16 Nieuwsbrief 16 Nieuwsbrief 17 Nieuwsbrief 17 Nieuwsbrief 18 Nieuwsbrief 18 Nieuwsbrief 10 Nieuwsbrief 10 Nieuwsbrief 15 Nieuwsbrief 15 Nieuwsbrief 11 Nieuwsbrief 11 Nieuwsbrief 14 Nieuwsbrief 14 Nieuwsbrief 19 Nieuwsbrief 19 Nieuwsbrief 20 Nieuwsbrief 20 Nieuwsbrief 21 Nieuwsbrief 21 Nieuwsbrief 22 Nieuwsbrief 22
Gezamenlijk inkopen Door voor een aantal woningeigenaren tegelijk een produkt, installatie of uitvoering te onderzoeken op kwaliteit en prijs/prestatie, wordt groeps-korting mogelijk. Leimuiden Duurzaam zoekt naar ‘voorkeur leveranciers’. Op dit moment is deze opzet geslaagd voor het isolatie-traject en het PVT traject. Zie hierna.
Isolatie werkzaamheden De firma Maatwerk Isolatie is na een selectie uit drie, gekozen als ‘voorkeur’ leverancier. Zij hebben een jarenlange ervaring, een goede íntake’ expertise en hun uitvoering van vloer- muur en dak- isoleer werkzaameden gebeurt naar tevredenheid. Een standaard aanbieding is gezamenlijk ontwikkeld en beschikbaar voor de bewoners van Leimuiden. Vraag er naar bij je buurtbegeleider of het bureau.
Zonnepanelen voor op woningen Het zoeken naar een ‘voorkeur’ installateur was niet makkelijk en heeft enige tijd gekost. We hebben contact gehad met lokale installateurs maar tot samenwerking kwam het niet. Hun adressen zijn bekend. Uiteindelijk kwamen we terecht bij een installatie / advies bedijf in Aalsmeer, toch aardig lokaal. Interesse vraag er naar.bij het bureau of je buurtbegeleider.
Warmtepomp en PVT panelen De Energie Transiteur uit Amstelveen, gespecialiseerd installateur van warmtepompen met PVT panelen van Triple Solar, geeft via Leimuiden Duurzaam, bewoners uit Leimuiden een scherp geprijsde basis aanbieding voor het plaatsen van voldoende PVT zonnepanelen en een passende warmtepomp oplossing met warm water. Ook een koelmodule kan aangesloten worden. Interesse bel of schrijf naar het secretariaat.
Laadpalen Een onderzoek is gaande naar de mogelijkheid om zelf laadpalen op verzoek te plaatsen voor e- auto bezitters. Leimuiden Duurzaam wil graag meewerken aan het tot standkoming van een laadpalen infrastructuur in Leimuiden.
Deelauto’s in Leimuiden Alleen al uit oogpunt van de portemonnaie maar ook vanuit het gebruik van de openbare ruimte (minder parkeerplaatsen) meent Leimuiden Duurzaam een bijdrage te kunnen leveren door nu te onderzoeken in hoeverre het gebruik van een deelauto kan worden gesteund. Denkt u met uw buren tot gezamenljk gebruik van een elektrische auto te kunnen en willen komen, laat het weten. Het is voordeliger dan een eigen (tweede) auto.
Trekt e-moblity u aan, ziet u iets in e-leenautoos in het dorp? Laat het ons weten.
Zon op Leimuiden Om zoveel mogelijk lokaal stroom op te wekken op liefst grotere daken onderzoekt Leimuiden Duurzaam lokaal de mogelijkheden op boerenschuren, sportaccomodaties en bedrijfspanden naar de mogelijkheden. Een aantal projecten lopen al enige tijd, zie hieronder.. Het Spant De gemeente K&B ziet het sportcentrum graag als een voorbeeld van de toekomst: duurzaam en zuinig in het eigen energie gebruik en als een mogelijke ondersteuning bij de ‘stroomvoorziening’ voor bewoners van Leimuiden. Besprekingen zijn gaande met het Sportbedrijf Kaag en Braasem, beheerder van Het Spant nadat de gemeente K&B, eigenaar van het pand, in principe accoord is gegaan met het gebruik van het dak voor de aanleg van zonnepanelen en of PVT panelen voor eigen gebruik en bewoners in leimuiden. In een voorbereidende fase is de haalbaarheid, dak sterk genoeg, hoeveel panelen, wat voor soort, etc onderzocht. Momenteel vindt overleg plaats over het gebruik van lichtgewicht zonnepanelen.
Zonnedaken over parkeerpleinen Op een aantal plaatsen, parkeerterrein tennis & voetbal, rond de Lei en Het Spant, bestaat de mogelijkheid om zonnedaken boven de geparkeerde auto’s te plaatsen. Een e-productie mogelijkheid met als aanvulling om laadpalen voor de nabije toekomst te plaatsen. Energie voor onze auto’s op eigen stroom!
Dorpsbijeenkomsten Periodiek wordt dorpsoverleg georganiseerd. Normaliter vindt zo’n overleg plaats bij Keyzer. Wil je deelnemen of gewoon luisteren en kijken, stuur je email aan het secretariaat en je ontvangt de toegangscoordinaten voor komende bijeenkomst. De presentaties van de eerdere bijeenkomsten vindt u hier:
Een belangrijk deel van onze werkzaamheden richt zich op het spreken met u! We noemen dat Buurtbegeleiding. Waar kunnen we u bijstaan, informatie geven over hoe de energie transitie zelf aan te pakken. Waar zit uw voordeel. Kent u uw buurtbegeleider al? In 2020 zijn een aantal buurtbegeleiders opgeleid, specifiek in de energietransitie problemathiek en hebben in hun direkte buurtje de eerste bewoners gesteund in het zoeken naar kleine energie besparende maatregelen en isolatie maatregelen. Een enkele bewoner ging reeds een stap verder en wilde eigen energie gaan produceren of dacht na over zijn of haar aanpak van een andere vorm van warmte voorziening. Buurtbegeleiders ondersteunen bewoners hierbij zoveel mogelijk. Leden van Leimuiden Duurzaam kunnen gratis artikelen lenen in onze Leenwinkel, vochtmeter, energiemeter, CO2 meter, infrarood camera en zo.
Buurtbegeleiding en Spreekuur in ons Info Centrum
Energie leverancier In 2022 zijn we energie leverancier geworden door ons aan te sluiten bij - OM energie - Scoort 10 in de landelijke meting ‘Wie is het groenst’. Overstappen van stroomleverancier naar Leimuiden Duurzaam / Om nieuwe energie als stroomleverancier is voor jou en ons voordelig.
Studie projecten Mobiliteit Heeft mobiliteit uw aandacht? Help ons ook op dit terrein kennis te verzamelen en te communiceren. En eventueel acties te ondernemen, denk aan deelauto’s, dorpsvervoer, etc..
Studie projecten Groene buurten Heeft Groen uw aandacht? Help ons in het ontwikkelen van de juiste initiatieven. Meepraten over deze projecten? meldt het wim.ouwerkerk@gmail.com
Herenboeren a/d Drecht In een Intentie verklaring wordt momenteel vastgelegd dat Leimuiden Duurzaam een deel van het binnenkort vernieuwde dak, volgend jaar kan beleggen met zonnepanelen voor stroomlevering aan de inwoners van Leimuiden. Leimuiden Duurzaam wil door uitgifte van 200 euro obligaties aan leden, de aanleg financieren. Denk je alvast mee? In september vragen wij of je wilt deelnemen en voor hoeveel obligaties.
de Rijk
Voor meer details van dit project, klik hier Voor meer details van dit project, klik hier Zon op Leimuiden, hoe werkt het Zon op Leimuiden, hoe werkt het

COFORT

Eu velit sed ex dolore sit dolor aliquip. Officia eiusmod ut consequat minim.

VOORDEEL

Exercitation tempor et elit, magna enim ad do velit esse aute ad aute.

DUURZAAM

Aliqua in reprehenderit quis fugiat ex dolore labore reprehenderit.

NIEWSBRIEVEN

12.02.2016 - 21.02.2016:

Honeymoon Special! Save

money and time with our

professionel wedding

planner! Aliqua amet

dolore anim Duis qui irure

nisi lorem aute!

BOOK NOW!