Grond van ‘de Schakel’ is Groen geworden
Het ging om dit gebied van de Schakel en dit gebied van de Torenvalk

Het Tiny Forest

Waarover is gesproken Een zithoek voor ontmoeting bewoners Een leshoek over groen voor scholieren Een speelhoek, jeu de boule? Een zandbak, speeltuig, schommel, wip… Een groentetuin voor scholieren …. met de Herenboer aan den Drecht Een vogelhoekje…. Een schaaktafel, badminton tafel Verbinding met het gemeenschapscentrum Het Spant Praat mee! Meldt je aan bij: secretariaat@leimuidenduurzaam.nl
Op 17 maart 2021 ontvingen wij het ontwerp van de herinrichting. Er wordt je veel duidelijker. Kijkt u mee? Wat kun je zien in het plan: een speelheuvel de plaats van de Tiny Forest aanplant ruimte een buitenlokaal voor Tiny Forest looppaden Wat mis je wellicht: een ruimtelijke verbinding met Het Spant een zitplek voor bewoners ter vervanging van een Dorpshuys Wat vinden we hiervan? > oude gedachten over een dorpsplein In een telefonisch overleg met Jasper Klomp, ecoloog voor het groen van de gemeente, op 25 maart geleerd dat er geen budget is om de recente invulling te realiseren. Op korte termijn wordt de grond rond de Lei opgeleverd door de aannemer en wordt nagegaan wat het resterende budget is om de vrijgekomen gronden van de Schakel en de Torenvalk een nieuwe vorm te geven. Uw gedachten over een invulling van de gronden zijn dus nog welkom!
tegen Het Spant aan?
verstopt in het groen?
Stand eind maart 2021 Vernomen van de projectleiding dat er inderdaad nog wel wat kan worden geschoven met de indeling van het Schakelgroen gebied. Uitgaande van boven vermeldde recente invulling wordt er nu wat aangepast, een ouderen zithoek gecombineerd met het lesplekje voor de Tiny Forest activiteit zal worden ingevuld. Een verbinding met Het Spant zal worden bekeken, zithoek zo dicht mogelijk richting Het Spant? Naast speelplek kinderen nog een groente / bloemen tuintje? Kruidenhoek voor alle bewoners? Rozenhoek? Een aanzet tot een toekomstig muziek plekje, met uiteindelijk de bouw van een luifel tegen regen om toch te kunnen blijven oefenen voor de muziek? Op termijn een aanbouw aan Het Spant als Dorpshuis? Bescheiden van omvang maar wel als stimulering van dorpse activiteiten. De markt uiteindelijk op het parkeerterrein, wekelijks; maandelijks regiomarkt? Denk mee, er is best wat mogelijk, misschien niet direct nu maar op termijn? Medio april weer overleg met allen. We gaan een Zoom bijeenkomst regelen!
Kijk wat anderen bedachten……. Amfitheatertje, kas, plukborders, buitenlesplek, hoge loungeplek, tafeltennis, borders met zitranden, buiten tentoonzalen, muziekplek, sport en spelletjes, schaak, kletsbarretje……..
Nieuws van 7 april 2021 Gemeenteraad heeft besloten dat er geld genoeg is om het plan van het buro Greenberg in grote lijnen te realiseren! Eind april is het grove graafwerk klaar en start de kleinere invulling in de zomermaanden. Op 9 april ontving Leimuiden Duurzaam de oproep van de gemeente K&B aan de bewoners van Leimuiden om alsnog de kleine wensjes door te geven
voor bewoners door bewoners
Telefoon Bel ons: 0172 50 7176 Email: secretariaat@leimuidenduurzaam.nl
Meerewijck 62 2451 XD Leimuiden
Zicht op de werkzaamheden juli

COMFORT

Eu velit sed ex dolore sit dolor aliquip. Officia eiusmod ut consequat minim.

VOORDEEL

Exercitation tempor et elit, magna enim ad do velit esse aute ad aute.

DUURZAAM

Aliqua in reprehenderit quis fugiat ex dolore labore reprehenderit.